neljapäev, 26. mai 2016

Majoneesikook

Avatasin enda jaoks internetist imelihtsa ja niiiii hea koogi retsepti. Need asjad on vat igal inimesel kodus olema (noh, majoneesi paljud ei armasta, aga muud küll). Kuna palju kommentaare oli, eriti neid mis kiitsid taevani seda hõrku maitset, siis otsustasin ise ka proovida.

No tulemus on selline, et olen nüüd teinud 4 päeva järjest ja phimõtteliselt eile kui panin koogi lauale jahtuma, siis tagasi tulles oli alles küpsetuspaber ja selle kõrval silt "Kes hiljaks jääb, see ilma jääb"
Plikad kihistasid nurga taga naerda ja ütlesid, et pole midagi teha, nii see lihtsalt on :D

Olen proovinud eri variante. Ainult šokolaadiga. Šokolaadisisu ja  šokolaadikattega. Šokolaadi-mustikasisu ja šokolaadi-kõrvitsaseemne kattega. Šokolaadi ja rabarberisisu ning kõrvitsaseemne-linaseemne-nonparelli kattega. Viimasesse lisasin majoneesile lisaks hapukoort (majonees oli otsakorral) ja sai veel vaata et kõige parem.

Jagan retsepti ka(kopeeritud netist mingilt kokasaidilt):

Lihtne, lollikindel ja vähe musti nõusid on, kui teed seda kooki:

2 muna
200 g suhkrut
250 g majoneesi
250 g jahu
1 triiki tl soodat
umbes 1-1,5 tl vaniljesuhkrut
50 g või rohkem riivitud/hakitud šokolaadi
Majonees kaussi, munad ja suhkur samasse, klopi segamini.
Lisa vaniljesuhkru ja soodaga segatud jahu ning riivitud šokolaad. Sega ringi. Ära väga ägedalt käruta, katsu aeglaselt ja lühema ajaga see segamini saada.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpseta 180 kraadise ahju keskmises vahes no umbes 30 minutit. Valmidust kontrolli puutikuga, kui tikk jääb puhtaks, on kook valmis.

Kui kaaluda ei viitsi, siis suhkrut on üks mitte päris täis 250 ml klaas ja
jahu on kaks mitte päris täis 250ml klaasi.


Nämma!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar